Find

INTERACT: UITWISSELING TUSSEN WERKPLAATSEN EN ONDERWIJSINSTELLINGEN

22/10/2015
9.30-13.00 uur
 
Platform Werkplaatsen en bkkc organiseren in samenwerking met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie Interact, een bijeenkomst om de samenwerking tussen werkplaatsen en onderwijs-instellingen vanuit verschillende invalshoeken te belichten. 

Posted 29 September 2015

Share this:
|

Terwijl kunstenaars en ontwerpers nieuwe concepten van maken verkennen, bieden werkplaatsen faciliteiten en expertise voor experiment en productie. De werkplaatsen creëren de verbindingen tussen ontwerp en vormgeving, tussen traditionele en nieuwe technieken, tussen makers en opdrachtgevers uit wetenschap en bedrijfsleven.

Als research & development afdeling van de creatieve industrie zijn de werkplaatsen een waardevol netwerk van kenniscentra voor onderwijsinstellingen. Op 22 oktober, tijdens de Dutch Design Week, nodigen we met name werkplaatsen, onderwijsinstellingen en gemeenten uit om te praten over samenwerking tussen onderwijs en werkplaatsen. De presentaties van de sprekers vormen naast informatie ook inspiratie voor discussie.?

Sprekers
-Dick Rijken (directeur STEIM en lector aan de Haagse Hogeschool) schetst hoe onderwijsinstellingen buiten de eigen muren hun programma’s kunnen realiseren.
-Ward van der Houwen (ontwerper en werkzaam aan de TU/e) geeft een presentatie van een assignment dat TU/e Industrial Design organiseerde in samenwerking met Beeldenstorm.
-Jurgen Bey (directeur Sandberg Instituut en vormgever) presenteert een open-onderzoeksproject dat moet leiden tot concrete samenwerking tussen bedrijfsleven, instellingen en overheid.
?
Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je snel aan op www.bkkc.nl/interact

?Programma
  9.30 uur                 Inloop en welkom
10.00 uur                 Welkom Ranti Tjan, directeur Sundaymorning@EKWC
10.10 uur                 Opening Mary-Ann Schreurs, wethouder Innovatie, design en cultuur in Eindhoven
10.30 uur                 Presentatie Dick Rijken
11.00 uur                 Presentatie Ward van der Houwen
11.30 uur                 Presentatie Jurgen Bey
12.00 uur                 Paneldiscussie
13.00 uur                 Einde
 
Platform Werkplaatsen is een samenwerking van Nederlandse en Vlaamse werkplaatsen en labs van alle disciplines en technieken voor kunstenaars en ontwerpers.

bkkc is het brabants kenniscentrum kunst en cultuur. Een onafhankelijk platform waar zakelijke creativiteit en creatieve zakelijkheid bij elkaar komen.
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is hét cultuurfonds voor architectuur, vormgeving, e-cultuur en alle mogelijke crossovers.
 
Interact is onderdeel van Stimuleringsfonds@DDW2015: expo & events.
 

MU
Strijp S
Torenallee 40-06,
NL-5617 BD Eindhoven
+31 40 296 1663
www.mu.nl

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer