Find

Henry van de Velde Label 2013. Edvard, spiegelobject. Loudordesign for Reflect+ | Deknudt Mirrors.

Uitreiking HENRY VAN DE VELDE AWARDS & LABELS 2013

Uitreiking HENRY VAN DE VELDE AWARDS & LABELS 2013
Dinsdag 21 januari, 18.00 u. - Vlaams Parlement
Inschrijven kan via www.henryvandevelde.be, met code HVDV2013

Posted 9 January 2014

Share this:
|

Henry van de Velde Labels 2013
Design Vlaanderen reikt elk jaar de Henry van de Velde Labels uit, het kwaliteitslabel van de Vlaamse Gemeenschap dat steengoede, innovatieve en goed vormgegeven objecten en projecten die het afgelopen jaar op de markt gekomen zijn, beloont en onder de aandacht brengt.

Dit jaar zijn er maar liefst 16 objecten die dit prestigieuze label mogen dragen. Een spannende staalkaart van het beste wat Vlaamse vormgeving te bieden heeft.
Een uitgebreide jury beoordeelde in 2 sessies de 132 ingediende producten te beoordelen. Niet evident, want er zaten weer veel fascinerende producten en projecten bij de inzendingen, maar Werner Adriaenssens, Katje Craeghs, Kitty De Jong, Tom Delaey, Bernadette De Loose, Wim Denolf, Evelyn Lafond, Marie Pok, Linda Raets, Johan Valcke en Heleen Van Loon kweten zich voorbeeldig van hun taak.

Dit zijn de 16 Henry van de Velde Labels 2013
1.Chromosome, Laboratoriummeubilair / Pilipili / Potteau Labo
2. ConsiGma CDC, Tabletpers modulesysteem om gecontroleerd tabletten te persen / Frans Hegge (hegge ID) / GEA Collette
3. Crossed Double Seat, Zetel / Fien Muller & Hannes Van Severen (Muller Van Severen) / Valerie Traan (edition)
4. Cultuur³, Inspiratiegids voor het project 'Brug naar Cultuur' / Pablo Hannon (Hectica) / School of Education (KU Leuven)
5. Edgar, Plafond-, hang- of inbouwarmatuur / MADE / Dark at Night
6. Evard, Spiegelobject  Jean-François D’Or (Loudordesign) / Deknudt Mirrors
7. Facing Food, Servies / Roel Vandebeek (Depot Roel Vandebeek) /Serax
8. Hi-Finity, Minimalistisch schuifraam / Ontwerp schuifraam: Reynaers. Ontwerp handle: Bundl / Reynaers
9. La Grande Bouffe, Eettafel / Stijn D’hondt / Pinscher
10. LITESPHERE, Ultralichte hybride koffer / Koert Vanoverbeke (Pars Pro Toto) / Samsonite Asia
11. LLEXX, Modulair ecodesign bouwsysteem / Axel Enthoven (Enthoven Associates) / Hahbo
12. Stoel uit de MINE Collection / Wim en Bob Segers (Studio Segers)
13. Moonline, Volledig geïntegreerde, architecturale 3D verlichtingslijn / Frank Sinnaeve en Stephan Gunst / Flos / Antares
14. NEST, Volledig stapelbare set potten en pannen / Jeff Stubbe (Allinox nv) / Beka Cookware
15. SCOPPI, De speelgoedshop reinvented / Dimitri Demartelaere (Pars Pro Toto) / Quut
16. VMM Bank, Zitbank voor binnen en buiten  / Marc Supply & Anneli Lahtua / Labt

De Henry van de Velde Labels zullen toegekend worden tijdens dé designmanifestatie van het jaar, de uitreiking van de Henry van de Velde Awards & Labels 2013 in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement. Die feestelijke ceremonie zal plaatsvinden op dinsdag 21 januari 2014. De uitreiking is een exclusief evenement, dat bijzonder gegeerd is bij de design community in onze regio.

De producten mogen niet alleen het label dragen, ze worden ook getoond aan het grote publiek. Van 22 januari tot en met 8 maart 2014 is iedereen welkom in De Loketten, IJzerenkruisstraat 99 te Brussel om de gratis tentoonstelling Henry van de Velde Awards & Labels 2013 te bekijken. Op de tentoonstelling ontdekt het publiek ook wie de Henry van de Velde Awards 2013 en de OVAM Ecodesign Award PRO 2013 gewonnen heeft.
 

Henry van de Velde Label 2013. Hi-Finity. Minimalistic sliding window. Sliding window design: Reynaers. Handle design: Bundl for Reynaers.

HENRY VAN DE VELDE AWARDS & LABELS

Elk jaar reikt Design Vlaanderen tijdens een prestigieuze ceremonie de Henry van de Velde Awards & Labels uit. Het zijn prijzen en kwaliteitslabels waarmee Design Vlaanderen de overvloed aan goed design van bij ons wil onderstrepen. Tijdens de uitreiking is er even geen plaats voor bescheidenheid, maar vieren we volop het designtalent dat aanwezig is in Vlaanderen. De Awards en Labels schuiven rolmodellen uit de designsector naar voor en brengen design van eigen bodem tot bij het grote publiek.

De Awards en de Labels worden vaak in één adem genoemd, maar verwar ze niet! De Henry van de Velde Awards zijn geldprijzen die uitgereikt worden aan ontwerpers en bedrijven voor de kwaliteit van hun portfolio of productcatalogus. Elk jaar worden 6 awards uitgereikt: één die een loopbaan bekroont, één die jong talent wil stimuleren, één die een bedrijf lauwert, één voor een publiekslieveling, en dan nog twee awards voor goed ecodesign. 
De Henry van de Velde Labels daarentegen zijn kwaliteitslabels die gegeven worden aan recente designproducten en -diensten. Aan dit kwaliteitslabel is geen geldprijs verbonden. Het is een bevestiging van de designkwaliteit van een product, een keurmerk dat bedrijven met trots kunnen gebruiken in hun communicatie.

Design Vlaanderen
Koloniënstraat 56
B-1000 Brussel
+32 (0)2-2276060 

Galerie Design Vlaanderen
Kanselarijstraat 19
B-1000 Brussel
+32 (0)2-2276068
info@designvlaanderen.be
http://www.designvlaanderen.be

Henry van de Velde Award Young Talent 2013 Caro Van den hole. Project: installation Lonely Island in the BUDAfabriek.

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer