Find

Arend-Jan Weijsters
Foto: Mimi van Rossem

AREND-JAN WEIJSTERS

-NIEUWE DIRECTEUR MUSEUM HET VALKHOF

Nijmegen, 15 juli 2015 – Arend-Jan Weijsters wordt de nieuwe directeur van Museum Het Valkhof in Nijmegen. Dit besluit heeft de Raad van Toezicht afgelopen week genomen na een zorgvuldige benoemingsproces waarbij ook het personeel en de Ondernemingsraad betrokken waren. Arend-Jan Weijsters is de opvolger van Marijke Brouwer die dertien jaar lang aan het hoofd stond van het museum en onder wier leiding onder meer spraakmakende exposities werden georganiseerd zoals die met het werk van de Gebroeders van Limburg, een expositie over Herculaneum en de tentoonstelling Luxe en Decadentie.

Posted 4 August 2015

Share this:
|

 
Weijsters (1961) studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en aan Interfaculteit Universiteit en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met bijzondere aandacht voor culturele bedrijfskunde. Sedert 2011 is hij directeur van het Nationaal Glasmuseum Leerdam, waar hij na de verbouwing zowel inhoudelijk als organisatorisch een professionalisering doorvoerde. Vóór die tijd werkte hij in leidinggevende functies bij onder meer het Rijksmuseum Amsterdam, ABN AMRO Kunststichting, het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Van Abbemuseum.
 
Arend-Jan Weijsters heeft een brede inhoudelijke en zakelijke ervaring wat hem volgens de Raad van Toezicht erg geschikt maakt voor zijn taak om de rol van het museum te versterken en het bezoekersaantal te vergroten. De diversiteit van de verzameling en de bijzondere collecties van het museum spreken hem aan. De historische stad en omgeving ziet hij als een inspiratiebron. Zelf zegt hij het als zijn opdracht te zien 'om het publiek in Museum het Valkhof mee te nemen langs archeologie tot aan hedendaagse kunst. Waarbij deze uiteenlopende disciplines op een inhoudelijke en attractieve manier met elkaar kunnen worden verbonden'.
 
Weijsters begint zijn werkzaamheden op 14 september.
Bron: De Gelderlander

Weijsters realiseerde spraakmakende tentoonstellingen en projecten waaronder: Opposites Attract, Food & Glass, Caroline Prisse, b’Lowlands, de serie museumAtelier+, Goldrush i.s.m. de Gerrit Rietveld Academie, Een Zee van Glas en De Bazel in De Bazel. > www.nationaalglasmuseum.nl
 
MUSEUM HET VALKHOF
Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen
Netherlands
+31 24 360 8805
museumhetvalkhof.nl

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer